OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ, ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΦΤΩΧΥΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΑΛΛΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΗΛΙΤΣΑ KEEP WALKING 15/10/2016


Γράφει η Ηλέκτρα Ζανά.
Τι να περιμένουμε να μας συμβεί άραγε αυτόν τον χειμώνα;
Γιατί επανέρχεται ο «ηρωϊσμός» των Μυτιληνιών στο προσκήνιο;
Οι άνθρωποι στο νησί βεβαίως και είναι εξαιρετικοί, έτσι κι αλλιώς, αλλά δοκιμάστηκαν τόσο μα τόσο πολύ εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.
Τώρα; Τι τους περιμένει τώρα και τα διάφορα δημοσιεύματα σιγά σιγά τους ξαναθυμούνται;
Βεβαίως, τώρα, τα πράγματα είναι αλλιώς, υπάρχει τεράστια εμπειρία και υπάρχει γνώση πως όσα λέγονται ως υποσχέσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι νησιώτες μας στο Ανατολικό Αιγαίο, πλέον γνωρίζουν πως και γιατί ανυψώθηκαν πέρυσι στα ουράνια. Ξέρουν γιατί οι ΜΚΟ έδιναν 1000 ευρώ μισθό στους ντόπιους.
Ξέρουν γιατί το πλήρωσαν με τον τουρισμό που χάθηκε από το νησί.
Ξέρουν γιατί τους έμεινε η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα που μοιραία έρχεται ως επακόλουθο, όταν στοιβάζεις χιλιάδες μετανάστες, σε δήθεν ανθρωπιστικές δομές.
http://theinsider.gr/exegersi-ton-metanaston-stin-lesvo-stachti-egine-hotspot-stin-moria/
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500023018
Σήμερα, ειδικά που έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού, που είδαν χιλιάδες φορές την πλάτη της πολιτείας, υποχρεωμένοι να ανέχονται τους ανθρώπους των 1000 περίπου ελληνικών και ξένων ΜΚΟ που αλωνίζουν στο νησί, που ουσιαστικά τελεί υπό πολιορκία. Για ποιον λοιπόν λόγο, αναφέρεται ξανά η Μυτιλήνη και η γιαγιά Μηλίτσα που χαίρεται που δεν πήρε το Νόμπελ Ειρήνης και τώρα παρακαλάει να την αφήσουν ήσυχη οι διάφοροι καλοθελητάδες και να μην την προβάλλουν; 
Ιδού τι απάντησε σε συνέντευξη της στο lesvos post λίγες μέρες πριν“Πολύ το χάρηκα” δήλωσε η γιαγιά Μηλίτσα για το Nόμπελ που τελικώς δεν πήρε. 
«Εγώ έκανα αυτό που θα έκαναν όλες οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του κόσμου. Πήρα το μωρό που ήταν πεινασμένο και το τάισα. Να δούμε τι θα κάνει το κράτος για αυτά τα παιδιά. Τώρα θέλω να βρω την ησυχία μου».
 
Απαντήστε λοιπόν σε αυτό που ρωτάει η γιαγιά Μηλίτσα και αφήστε τα βιντεάκια.
  • Τι έκανε το κράτος γι’ αυτά τα παιδιά; 
Και μια δική μας ερώτηση: Tι θα κάνει το υποκριτικό κράτος, αν ξαναέρθουν στην Λέσβο, στην Χίο, στη Σάμο, στην Κω, μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας;
Πόσες Μηλίτσες πρέπει να βρεθούν;
Πόσες Μόριες χωράνε στα νησιά;
Και πόσα χοτ σποτ μπορούν να γίνουν σε όλη η Ελλάδα ώστε να χωρέσουν 2-3 εκατομμύρια άνθρωποι; 
Σκηνοθέτης της ταινίας μικρού μήκους «Ωδή στην Λέσβο» του Johnnie Walker Storyline, είναι ο 39χρόνος Σύριος Talal Derki που στα νιάτα του ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει σκηνοθεσία στην Σχολή Σταυράκου και επέστρεψε με το συνεργείο του (όλους Σύριους) αυτή την φορά στην Λέσβο και συγκεκριμένα στην Σκάλα Συκαμνιάς, το χωριό που ήταν η πύλη εισόδου για τους περισσότερους πρόσφυγες στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου