OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Νέα παγκόσμια τάξη χαράσσει ο Τράμπ: “Ο Άσαντ, το Ιράν και η Ρωσία εξουδετερώνουν το Isis”

Νέα παγκόσμια τάξη χαράσσει ο Τράμπ: “Ο Άσαντ, το Ιράν και η Ρωσία εξουδετερώνουν το Isis”

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 - 12:36


Μια ελπιδοφόρα διάσταση για μια νέα παγκόσμια τάξη με σεβασμό στα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών και ιδιαίτερα στην προκειμένη περίπτωση της Σύριας έδωσε ο ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την διακυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ.
Συγκεκριμένα διαφώνησε δημοσίως με την θέση του δικού υποψήφιου αντιπρόεδρου Μάικ Πενς (Mike Pence) σχετικά με την μελλοντική πολιτική στην Συρία. Για την ακρίβεια ο Μάικ Πενς είχε υποστηρίξει τον βομβαρδισμό στόχων που ανήκουν στην Συριακή κυβέρνηση και άρα την βίαιη απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Σε ευθεία αντιπαράθεση ο Τράμπ σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με την Ρωσία για την αντιμετώπιση και διάλυση του ισλαμικού κράτους.
Πιο αναλυτικά ο Τράμπ δήλωσε ότι ο Άσαντ, το Ιράν και η Ρωσία πολεμάνε πραγματικά για να εξουδετερώσουν το Ισλαμικό Κράτος. Και αυτές οι τρεις δυνάμεις είναι οι μόνοι σύμμαχοι που θα μπορούσε να έχει η Αμερική στην Σύρια για την επιτυχημένη καταπολέμηση της μάστιγας του ισλαμικού κράτους.
Ένα σημαντικό σημείο της επιχειρηματολογίας του Τράμπ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Για την ακρίβεια είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο της ομιλίας του όπου αναρωτήθηκε γιατί οι αμερικανοί στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη τωρινή κύρια σφηκοφωλιά του Isis,  την Μοσούλη.

Η βαρύτητα αυτής της δήλωσης καταδεικνύει την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των αμερικανών στρατηγών και του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ μη συνεργάσιμου με την de facto εξωτερική επιθετική πολιτική τους. Μια αντιπαλότητα που χαρακτηριστικά φάνηκε την εποχή της διακυβέρνησης του Κέννεντυ με την κρίση των πυραύλων της Κούβας.
Άλλωστε το αμερικανικό στρατιωτικό κατεστημένο είναι γερά διασυνδεδεμένο με την αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα αποδείχθηκε πολύ συνεργάσιμος με την διαχρονική ρότα των αμερικανών στρατηγών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια πολύ σημαντική απόφαση στρατιωτικής βοήθειας από την Αμερική προς το Ισραήλ ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων έγινε σχετικά λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, δηλαδή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και αυτή η συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη βοήθεια που έχει δώσει η Αμερική σε όλη την ιστορία της!
Άλλωστε σίγουρα συνδράμει καταλυτικά στην επιθετική πολιτική της Αμερικής η Χίλαρυ Κλίντον ιδιαίτερα στην περίοδο της θητείας της με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών. Για παράδειγμα στοιχεία από το wikileaks επιβεβαίωσαν ότι η Χίλαρυ Κλίντον προμήθευσε άμεσα τον Isis με όπλα, αν και η ίδια φυσικά το έχει αρνηθεί. 
Η πολιτική των αμερικανών στρατηγών και της Χίλαρυ Κλίντον υποστηρίζεται πάντοτε με μυστικές επιχειρήσεις από την CIA. Και η CIA συνεισφέρει ενεργά και σε αυτήν την προσπάθεια ανατροπής του Συριακού καθεστώτος με την σύσταση της διεθνούς οργάνωσης των "Φίλων της Συρίας - Friends of Syria", δηλαδή ακόμη μιας βιτρίνας για το Isis.
Με λίγα λόγια ο Τράμπ είπε ότι μπορεί να μην του αρέσει ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, ίσως για λόγους πολιτικής ορθότητας, αλλά σίγουρα θα του άρεσε να συνεργαστεί μαζί του για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους. Ο Τράμπ με μεγάλη οξυδέρκεια διαβλέπει ότι το σύστημα που δημιούργησε την ισλαμική λαίλαπα στην Συρία πολύ εύκολα θα μπορούσε να την δημιουργήσει και αλλού, ίσως πολύ πιο κοντά στην Αμερική από ότι θα μπορούσε να φανταστεί σήμερα και το πιο τραβηγμένο σενάριο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-pagkosmia-tajh-charassei-o-tramp-o-asant-to-iran-kai-h-rwsia-ejoudeterw#ixzz4MnTvxrXJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου