OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Οι μνημονιακοί συνένοχοι του εθελόδουλου Τσίπρα

Οι μνημονιακοί συνένοχοι του εθελόδουλου ΤσίπραΣάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016 - 00:32

      39
Οι μνημονιακοί συνένοχοι του εθελόδουλου Τσίπρα
Επειδή αρκετή πολιτική σπέκουλα έχει πέσει από την μνημονιακή αντιπολίτευση για την εθελοδουλεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την επακόλουθη κίνηση ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ας δούμε και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ξεκινώντας από ένα απόσπασμα της περυσινής ανακοίνωσης του Eurosummit, που ψηφίστηκε ως νόμος από την εγχώρια Βουλή: «Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον ΕΣΜ». Αυτό το ξεπούλημα είχε συμφωνήσει ο Τσίπρας τις πρώτες ώρες της 13ης Ιουλίου 2015, μετά από 17 ώρες «σκληρής» διαπραγμάτευσης. Και έγινε νόμος του Ελληνικού κράτους, πριν ακόμα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το τρίτο Μνημόνιο
.

Ήταν ο απαραίτητος προκαταρκτικός όρος για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το τρίτο Μνημόνιο, κι αυτό τον προκαταρκτικό όρο, ο οποίος με τόσο εξευτελιστικό τρόπο περιλήφθηκε σε νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν τον ψήφισαν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δηλαδή τα κόμματα που σκούζουν τώρα σαν νταβραντισμένοι κεραμιδόγατοι και κατηγορούν με κροκοδείλια δάκρυα την κυβέρνηση ότι έχει ξεπουλήσει τα πάντα.
Ακολούθησε το τρίτο Μνημόνιο στις 14 Αυγούστου 2015, το οποίο επίσης ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Αυτό το Μνημόνιο περιλήφθηκε σε νόμο του Ελληνικού Κράτους (Ν. 4336, ΦΕΚ 94Α΄, 14-8-2015), όπου σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα διαβάζουμε τα εξής: «Πρωταρχικός στόχος του Ταμείου είναι να διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και να προστατεύει, α δημιουργεί και εν τέλει να μεγιστοποιεί την αξία τους την οποία θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα».
Αυτό, λοιπόν, ψήφισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στις 14 Αυγούστου 2015, αυτό υλοποιούν τώρα με την μεταφορά στο Υπερταμείο μιας σειράς κρατικών επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, μόνο που τώρα οι πολιτικοί απατεώνες χωρίστηκαν σε δύο θεατρικούς θιάσους, με τον καθένα από τους οποίους να ανεβάζει την δική του παράσταση. Τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης (στα οποία από πέρυσι προσχώρησε και ο γλοιώδης, από πλευράς συμπεριφοράς απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, Λεβέντης της Ένωσης Φραπέδων) καταγγέλλουν τώρα την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τα πάντα, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι το Υπερταμείο δεν θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις, αλλά… αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας! Ως προς την υποκρισία της μνημονιακής αντιπολίτευσης, αρκεί να αναφερθεί ένα περιστατικό από την πρόσφατη σχετικά συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Για να απαντήσει στον Τσακαλώτο, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, ο Δένδιας διάβαζε αποσπάσματα από το Μνημόνιο (σαν αυτό που παρατέθηκε προηγουμένως) και τα κατήγγειλε.
Κατήγγειλε, δηλαδή, αυτά που και το κόμμα του και ο ίδιος είχαν πέρυσι ψηφίσει και με τα δυο χέρια!
Έτσι, όμως, είναι το πολιτικό θράσος και αναίδεια. Από την στιγμή που ο Τσίπρας πήγε αιφνιδιαστικά σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, καταπατώντας την διαβεβαίωση που τους είχε δώσει νωρίτερα, αποφάσισαν να μην ψηφίσουν πλέον κανένα μνημονιακό εφαρμοστικό νόμο, αλλά να καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καλή διαπραγμάτευση και πως αν ήταν αυτοί θα έκαναν καλύτερη τιμή στο ξεπούλημα. Αυτά, για να μην μας παρουσιάζονται ο Μητσοτάκης και οι λοιποί εθελόδουλοι των Μνημονίων ως σφόδρα αρνητικοί απέναντι στην μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-mnhmoniakoi-sunenochoi-tou-tsipra#ixzz4MUywNcUo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου