OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην ΑΟΖ της Κύπρου! Το ελλαδιστάν των Τσίπρα - Καμμένου τρέμει να πλησιάσει το Καστελόριζο...

Μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην ΑΟΖ της Κύπρου! Το ελλαδιστάν των Τσίπρα - Καμμένου τρέμει να πλησιάσει το Καστελόριζο...Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 - 13:39


Αποτρεπτικό μήνυμα προς την Τουρκία σηματοδοτεί η η διεξαγωγή της πολυεθνικής άσκησης στην κυπριακή ΑΟΖ με την ονομασία “NEMEΣIΣ – 2016”
. Οι συμμετέχοντες αεροναυτικές δυνάμεις ανήκουν στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Αμερική, την Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Επίσης συμμετέχει ο Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και πλοία των ιδιωτικών εταιρειών EDT και PETRONAV. Η ολοήμερη άσκηση ολοκληρώθηκε την 12η Οκτωβρίου, 2016 και διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι πολύ σημαντική επειδή η περιοχή διεξαγωγής της είναι εντός της ΑΟΖ της Κύπρου. Η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) είναι η θαλάσσια έκταση εντός της οποίας ένα κράτος έχει δικαίωμα έρευνας ή άλλης εκμετάλλευσης των θαλασσίων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας από την ενέργειας του ανέμου και των κυμάτων της θάλασσας. Οριοθετείται στα 200 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή μιας χώρας και σε περίπτωση που οι ΑΟΖ δύο ή περισσοτέρων χωρών απέχουν λιγότερο από 400 ναυτικά μίλια (740 χλμ) έγκειται στις χώρες που τις διεκδικούν να ορίσουν από κοινού θαλάσσια σύνορα.
Μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην ΑΟΖ της Κύπρου! Το ελλαδιστάν των Τσίπρα - Καμμένου τρέμει να πλησιάσει το Καστελόριζο...
Υπενθυμίζουμε ότι με τον παραπάνω τρόπο η Κύπρος οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορά της με την Αίγυπτο το 2003, με το Λίβανο το 2007 και με το Ισραήλ το 2010. Η Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες της Κύπρου με τους γείτονές της, έχει απειλήσει να κινητοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις, στην περίπτωση που ξεκινήσουν γεωτρήσεις στα επονομαζόμενα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, όπως το οικόπεδο 4 και το οικόπεδο 12. 
Ιδιαίτερα το οικόπεδο 12 με κωδικό όνομα «Αφροδίτη» είναι μια διερευνητική άδεια γεώτρησης που βρίσκεται στην νότια Κυπριακή ΑΟΖ. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι βρίσκεται 34 χιλιόμετρα δυτικά του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν, δηλαδή ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ. Πιο απλά πιθανολογείται ότι το οικόπεδο 12 μπορεί να περιέχει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου
.

Οι Κυπριακές Αρχές προσέγγισαν την Ελληνική Κυβέρνηση το 2003 και ζήτησαν να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών. Η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με διευθυντή τον Σημίτη αρνήθηκε την οριοθέτηση με την ρητή αναφορά: "Να μην προκαλέσουμε την Τουρκία".
Και όλοι που διαδέχθηκαν τον προδοτικό Σημίτη ακολούθησαν την ίδια τακτική της μη αναστάτωσης των τούρκων από κινήσεις που θα απόβλεπαν στην καλυτέρευση της Ελλάδας, είτε αυτές οι ενέργειες θα ήταν στο διπλωματικό είτε στο εξοπλιστικό πεδίο. Συνεχείς ήττες στο διπλωματικό χώρο και εξοπλιστικά προγράμματα με υποβρύχια που γέρνουν και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας που δεν πετούν και είναι καθηλωμένα στο έδαφος να σκουριάζουν.
Αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό σημείο στην χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ βρίσκεται στο Καστελόριζο. Πραγματικά ενισχύει την ΑΟΖ της Ελλάδος με μια τεράστια επιφάνεια και περιορίζει τους τούρκους σε ένα ελάχιστο θαλάσσιο κομμάτι. Επιπροσθέτως επιτρέπει την επαφή της Κυπριακής με την Ελληνική ΑΟΖ με ότι συνεπάγεται αυτό για την αεροναυτική συνεργασία σε αυτές τις περιοχές.
Εν τω μεταξύ οι τούρκοι με την άριστη επεκτατική στρατηγική τους έχουν ορίσει την ΑΟΖ τους από το 1986 με την Σοβιετική Ένωση στην Μαύρη Θάλασσα. Και στα αμέσως επόμενα χρόνια έπραξαν το ίδιο με την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Επίσης συστηματικά αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στο Καστελόριζο, αποβιβάζοντας τον Φεβρουάριο του 2016 περίπου 1000 λαθρομετανάστες στο ακριτικό νησί. Αυτό άλλαξε την πληθυσμιακή ισορροπία και οι λαθρομετανάστες πια ήταν τετραπλάσιοι από τους κάτοικους.
Παράλληλα οι τούρκοι ανέπτυξαν την στρατιωτική τους βιομηχανία και ενίσχυσαν ισχυρά το οπλοστάσιο τους με αποβατικές μονάδες στρατού ξηράς, στόλους πλοίων επιφανείας, στολίσκους υποβρυχίων και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας με δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου.  
Εμείς στην Ελλάδα παρακολουθούσαμε με θυμηδία αλλά και με οργή την κατάθεση νέου σχεδίου πτήσης από το αεροπλάνο του Τσίπρα μέσω Αιγύπτου, Κύπρου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και τελικώς Ιράν επειδή οι τούρκοι του απαγόρεψαν να προσγειωθεί στην Ρόδο! Και με πικρία περιμένουμε πότε οι Ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες θα ξεπουληθούν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ως εθνικώς μη οικονομικά συμφέρουσες.
Ως πότε λοιπόν θα δίνουμε το ακαταλόγιστο σε πολιτικά ανδρείκελα όπως τον Τσίπρα και τον Καμμένο που κυριολεκτικά τρέμουν και να πλησιάσουν το Καστελόριζο να είναι οι κύριοι του μέλλοντος της Ελλάδος; Να μας κοροϊδεύουν συνεχώς και να πλουτίζουν εις βάρος μας;
Οι Έλληνες έχουν πια πειστεί για την εξακολουθητική απάτη που υφίστανται από τα συστημικά κόμματα. Και όλα δείχνουν ότι η πολιτική δύναμη του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή συνεχώς ενισχύεται έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να αρχίσει επιτέλους  η ανοικοδόμηση του μεγαλείου της Ελλάδος! 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/megalh-poluethnikh-askhsh-sthn-aoz-ths-kuprou-to-elladistan-twn-tsipra-kamm#ixzz4MyP58Pa0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου