OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Νέα τουρκική πρόκληση: Όρισαν μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία!

Νέα τουρκική πρόκληση: Όρισαν μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία!



Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 - 15:32


Γνωρίζοντας πολύ καλά την ανικανότητα και την δειλία που διέπουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις του «συνταγματικού τόξου», οι τούρκοι προχώρησαν σε μια ακόμη προκλητική κίνηση. 
Συγκεκριμένα, αποφάσισαν τον διορισμό μόνιμου ιμάμη στην Αγία Σοφία, σε μια θέση η οποία αν και υπήρχε από το 1935, παρέμενε κενή επί χρόνια.Νέα τουρκική πρόκληση: Όρισαν μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία!
Σύμφωνα με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ και την υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται η Αγία Σοφία, ο νέος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα».


Να υπενθυμίσουμε τόσο ότι η απόφαση αυτή ελήφθη την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Ερντογάν επανέφερε στο προσκήνιο την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης προς όφελος της Τουρκίας όσο και το ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες μέσα από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, όχι μόνο ξοδεύονται χρήματα από τον κρατικό κορβανά για την αναστήλωση μουσουλμανικών τεμενών από την περίοδο της οθωμανικής κατοχής, ως «πολιτιστικών μνημείων» (!), αλλά σε μια εξόχως συμβολική κίνηση παραδοχής της νέας υποτέλειας στους τούρκους θα κτιστεί τζαμί στο κάστρο της Αθήνας, υποδεικνύοντας έτσι το επίπεδο των σχέσεων της Χώρας μας με τους Τούρκους και το ποιος αισθάνεται ως Πασάς και ποιος ως «γκιαούρης».
Οι όποιες «αναμενόμενες» κυβερνητικές και κομματικές αντιδράσεις σύσσωμου του «συνταγματικού τόξου» δεν είναι παρά ο φερετζές που κρύβει το άσχημο πρόσωπο της μόνιμα ενδοτικής στάσης τους απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-tourkikh-proklhsh-orisan-monimo-imamh-sthn-agia-sofia#ixzz4Niv0Z6TF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου