OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΙΑ «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ»; ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΘΑ’ ΡΘΟΥΝ!


lathro-se_hotel
Γράφει ο Αντίοχος
Κορόιδα έπιασαν τους νησιώτες οι συριζοψεκασμένοι, στις πρόσφατες «συσκέψεις», τάζοντάς τους σύντομη… «αποσυμφόρηση» των νησιών τους, μόλις είδαν ότι ξεσηκώθηκε ο κόσμος.
Όχι μόνο αποσυμφόρηση δεν έχουν σκοπό να κάνουν, αλλά ετοιμάζουν στέγη για τα νέα «προσφυγάκια» που θα ’ρθουν – και μάλιστα στα ξενοδοχεία της Λέσβου και της Χίου!
Ιδού τι αναφέρει επί του προκειμένου ανακοίνωση της «Λεσβιακής Ενότητας και Δράσης» των ξενοδόχων του νησιού:  
«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 8 Οκτωβρίου 2016 κυκλοφόρησε από το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο του Κου Γιάννη Ξυλούρη στην Αθήνα , με τον οποίον επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά , πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ξενοδόχους της Λέσβου για την δημιουργία αποκλειστικών συνεργασιών με ξενοδοχεία τα οποία θα επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν αποκλειστικά πρόσφυγες –μετανάστες, υπό την αιγίδα και την οικονομική κάλυψη του ΟΗΕ και με Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός των ημερών όπως μας διαβεβαίωσε ο παραπάνω κύριος.
ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΜΕ:

ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΤΩΝ;».
Κι αν νομίζετε ότι η αναζήτηση ξενοδοχείων γίνεται για να καλυφθούν προσωρινά κάποιες έκτακτες ανάγκες, κάνετε λάθος. Θέλουν να νοικιάσουν όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες για τα επόμενα –κρατηθείτε!- πέντε (5) χρόνια!!! Ιδού η αποκάλυψη:  
«Η πρόταση συνεργασίας είναι άκρως δελεαστική προσφέροντας ικανοποιητικό τίμημα για κάθε άτομο για το σύνολο της ξενοδοχειακής μονάδας ,η οποία θα δεχόταν μία παρόμοια συνεργασία, και μάλιστα σε βάθος πενταετίας με αποκλειστικές συμβάσεις όπου προβλέπεται ακόμη και ομάδα φύλαξης του Ξενοδοχείου (SECURITY).
Με λίγα λόγια η πρόταση κατ ουσία αφορά την δημιουργία μικρών αυτόνομων δομών (HOT SPOTS) στο σύνολο της γεωγραφικής επικράτειας του νησιού οι οποίες στο βάθος χρόνου της πενταετίας θα έχουν αλλοιώσει τελείως τα τοπικά χαρακτηριστικά των επί μέρους κοινωνιών και τελικώς θα προκαλέσουν την αποελληνοποίηση του νησιού διότι ουδείς αρμόδιος αναρμόδιος δεσμεύεται για τον τελικό αριθμό των προσφύγων -μεταναστών τον οποίο θα κληθεί τελικά να εξυπηρετήσει το Νησί μας , ενώ στην πράξη έχει ήδη παραβιαστεί κατάφωρα η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μιλάμε πλέον για καταστροφή μόνο του τουριστικού προϊόντος του νησιού αλλά μιλάμε για ολική καταστροφή όλων των κοινωνικών πολιτιστικών και οικονομικών δομών του νησιού μας.
Αισθανόμαστε ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ για τα τεκταινόμενα στο νησί μας…».
Τα ίδια συμβαίνουν βεβαίως και στην Χίο, με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων να προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στον τουρισμό:
«Αν κάποιοι συνάδελφοι απαξιώσουν τα καταλύματά τους τότε η ζημιά θα είναι συνολική για τον προορισμό που λέγεται «Χίος». Όταν τα ξενοδοχεία μας δεν γεμίζουν από κόσμο αλλά από στελέχη Μ.Κ.Ο. ή στελέχη της Frontex ή πρόσφυγες τότε υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα. Διότι αν αρκεστούμε σε αυτό το έσοδο και δεν σχεδιάσουμε την πολιτική μας, δεν τυπώσουμε φυλλάδια, δεν διαφημίσουμε το κατάλυμά μας ή τη Χίο τότε σύντομα δεν θα έχουμε τουρισμό. Είναι συνεπώς ένα προσωρινό μέτρο που μπορεί να κοιμίσει τον επιχειρηματία ότι τα έσοδά του πάνε καλά ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Από την άλλη να μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι δεν έβγαλαν ούτε τα αναγκαία κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όταν συνάδελφοί μου δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, πώς είναι δυνατόν να τους κατηγορήσουμε ότι αποδέχονται μία πρόταση συνεργασίας όπως αυτή της Ύπατης Αρμοστείας».
(ΥΓ): Πέραν βεβαίως των παραπάνω συνεπειών, με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται στα νησιά δύο κατηγορίες «προσφύγων»: οι προνομιούχοι που θα μένουν στα ξενοδοχεία και οι… basse classes, που θα μένουν στα ελεεινά και τρισάθλια hot spot. Με τους τελευταίους να έχουν χίλια δίκια… για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου