OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ο ιερός πόλεμος των τζιχαντιστών εναντίον της Ρωσίας και η απάντηση της Μόσχας

Ο ιερός πόλεμος των τζιχαντιστών εναντίον της Ρωσίας και η απάντηση της Μόσχας

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 - 12:35Ο ιερός πόλεμος των τζιχαντιστών εναντίον της Ρωσίας και η απάντηση της Μόσχας

Το σουνιτικό-βαχαμπιστικό Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια αυτού αν και βρίσκονται υπό διάλυση στην Συρία και στο Ιράκ, κατάφεραν να σχηματίσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, όχι μόνο σε μουσουλμανικές αλλά και σε μη μουσουλμανικές χώρες.
Το Ισλαμικό Κράτος οπισθοχωρώντας στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, καλεί τους οπαδούς του να επιτεθούν εναντίον ρωσικών στόχων για να εκδικηθούν την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία, μια επέμβαση που τους έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, μια επέμβαση που έδωσε στην Ρωσία σημαντικότατο ρόλο παράγοντα ασφαλείας στην Μέση Ανατολή. Σχετική δήλωση εναντίον της Ρωσίας στο διαδίκτυο έκανε εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους: «Πρόσεξε Πούτιν, θα έλθουμε στην Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε μέσα στα σπίτια σας. Αδέλφια τζιχαντιστές ξεκινήστε τον ιερό πόλεμο, πολεμήστε και σκοτώστε τους».


Η Ρωσία πέραν του σημαντικού στρατηγικού ρόλου που έχει αναλάβει στην Μέση Ανατολή, αποτελεί και έναν βασικό παράγοντα ασφαλείας στην Κεντρική Ασία. Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία ήταν η σημαντικότερη επίδειξη ισχύος της μετασοβιετικής Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η έκκληση του σουνιτικού Ισλαμικού Κράτους για τζιχάντ εναντίον της Ρωσίας παρέχει στην τρομοκρατική οργάνωση την ευκαιρία να δημιουργήσει πυρήνες τρομοκρατίας και δίκτυα οπαδών στην ρωσική επικράτεια, κυρίως στις επαρχίες με μουσουλμανικό πληθυσμό, αλλά και σε μουσουλμανικές χώρες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.
Η Ρωσία προσφέρει για τους σουνίτες-βαχαμπιστές τρομοκράτες υψηλής αξίας πολιτικούς και οικονομικούς στόχους και το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να οργανώνει άκρως θανατηφόρες επιθέσεις με υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό. Η έκκληση για τζιχάντ των σουνιτών τρομοκρατών λαμβάνεται από την Μόσχα πολύ σοβαρά υπόψη, κάτι που αποδεικνύεται από τις πρόσφατες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η έκκληση αυτή μπορεί επίσης να σημαίνει εντολή για αφύπνιση τρομοκρατικών πυρήνων στο ρωσικό έδαφος και συμμετοχή σε επιθέσεις αυτοκτονίας με στόχο την αποσταθεροποίηση επαρχιών με μουσουλμανικό πληθυσμό.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και οι κυβερνητικές του Άσαντ εξολοθρεύουν μεν τους τζιχαντιστές στην Συρία, πολλοί όμως εξ αυτών θα βρουν τον δρόμο τους προς τις μουσουλμανικές επαρχίες της Ρωσίας, θέλοντας να εκδικηθούν την επέμβαση του Πούτιν. Αυτοί οι έστω μεμονωμένοι τζιχαντιστές θα έρθουν σε επαφή με πυρήνες σουνιτών τρομοκρατών στην Ρωσία και είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα εσωτερικής ασφαλείας στην ρωσική επικράτεια, κάτι που εντάσσεται και στα σχέδια της Ουάσιγκτον και της αμερικανοσιωνιστικής πολιτικής.
Στην Ρωσία ζουν 10 εκατ. μουσουλμάνοι, κυρίως σουνίτες, ένας μουσουλμανικός πληθυσμός ο οποίος αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Αυτός ο «σουνιτικός παράγοντας» ήταν και ένας από τους λόγους που η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε το 1979 στο Αφγανιστάν, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα για αυτήν. Η ισλαμική απειλή για την Ρωσία παραμένει και σήμερα υψηλή και η αντιμετώπιση της δεν συνιστά απολύτως κανένα δίλημμα. Η σουνιτική τρομοκρατική πρόκληση παραμένει εν ισχύ και στην μετασοβιετική Ρωσία και αποτελεί μια ευθεία απειλή για την ακεραιότητα του ρωσικού κράτους.
Η ίδρυση του Εμιράτου του Καυκάσου στην Τσετσενία, κάτι αντίστοιχο με το Ισλαμικό Κράτος, με προφανή και διακηρυγμένο στόχο την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου και την απόσχιση μουσουλμανικών επαρχιών από την Ρωσική Ομοσπονδία οδηγεί αναγκαστικά την Μόσχα στην τελική εξουδετέρωση των σουνιτών τζιχαντιστών στα πολεμικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής και στην εφαρμογή δυναμικών αντιτρομοκρατικών μέσων στο εσωτερικό της χώρας για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αποσταθεροποιητικών τάσεων στις μουσουλμανικές της επαρχίες.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ieros-polemos-twn-sounitwn-enantion-ths-rwsias#ixzz4IFESBmuT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου