OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα: Γιουσουφάκι των τούρκων η ΝΔ, που ανησυχεί για το μέλλον του Ερντογάν

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα: Γιουσουφάκι των τούρκων η ΝΔ, που ανησυχεί για το μέλλον του Ερντογάν

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 - 15:41


Αφού ψήφισε ΝΑΙ στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, τώρα ανησυχεί για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας
Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα: Γιουσουφάκι των τούρκων η ΝΔ, που ανησυχεί για το μέλλον του Ερντογάν
Σε μια ακόμη «σοβαρή» πολιτική ανάλυση προέβη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια στόματος Ντόρας Μπακογιάννη, συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, η οποία σε συνέντευξη της σε ραδιοφωνικό σταθμό τοποθετήθηκε επί πλείστων ζητημάτων που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα, επιβεβαιώνοντας τον αντικοινωνικό, αντεθνικό και δουλικό προς τα ξένα κέντρα αποφάσεων προσανατολισμό που έχει επιλέξει το κόμμα της.
Αρχικά, όπως γίνεται σε κάθε είδους συνέντευξη από κάθε εκπρόσωπο κόμματος του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», κατηγόρησε τους κομματικούς της αντιπάλους επειδή, σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάλει μία δυσβάσταχτη οικονομική πολιτική. Και τονίζουμε ότι αυτή η τακτική του «κατηγορώ» γενικώς κι αορίστως είναι πολύ προσφιλής σε όσους δεν διαθέτουν πάγιες θέσεις και ιδεολογία, για τον λόγο του ότι ουδείς από τους «έγκριτους» δημοσιογράφους που έχουν κατακλύσει τον χώρο της ενημέρωσης δεν θα ρωτήσει το αυτονόητο: πώς είναι δυνατόν να κατηγορείς κάποιον με τον οποίο συμφωνείς σε όλα και ψηφίζεις όλα τα νομοσχέδια που αυτός εισάγει στη βουλή;
Προχωρώντας παρακάτω η Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα στο Κυπριακό και στο αποτυχημένο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία προ ολίγων εβδομάδων. Έχει ιδιαίτερη σημασία να εστιάσουμε σε αυτά τα δύο ζητήματα ακριβώς επειδή η εν λόγω πολιτικός, ως συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί όλα αυτά τα ζητήματα το κόμμα της σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση.
Για τον Ερντογάν λοιπόν και την γείτονα Τουρκία η Μπακογιάννη εξέφρασε τις ανησυχίες της επειδή η χώρα «δεν έχει πυξίδα», ενώ λίγο αργότερα συμπλήρωσε ότι «θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους της (Τουρκίας) να θέσει απέναντι της το μοναδικό σταθερό της σύμμαχο, την Ευρώπη». Αρχικά και σε ό,τι αφορά την «χαμένη πυξίδα» του Ερντογάν, να υπενθυμίσουμε στο κόμμα που χαρακτήρισε πρόσφατα τη Θράκη μας πολυπολιτισμική, ότι αυτή δείχνει προς τα δυτικά, δηλαδή την Ελλάδα, με την επιβολή μιας επιθετικής εξωτερικής πολιτικής που ξεπερνά ακόμα και τα όρια του αλυτρωτισμού.


Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεται η ίδια ή το κόμμα της, τότε δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει «στα ζάρια» το μέλλον και την ιστορία της Ελλάδας. Επιπλέον το όραμα της ευρωπαϊκής συμμαχίας είναι ένας ζωντανός εφιάλτης τον οποίο πλήρωσε με φόρο αίματος η Ελλάδα όταν τουρκικά πλοία και πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν και συνεχίζουν να παραβιάζουν τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο μας, τσαλαπατώντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, με την Ευρώπη να παρακολουθεί… ψύχραιμα.
Κλείνοντας τη συνέντευξη της η Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι εάν η Τουρκία κινηθεί σε φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση, τότε αυτό θα έχει περιθώρια επίλυσης. Εάν μετατραπεί σε ένα κλειστό αυταρχικό κράτος, θα προσπαθήσει να κρατήσει το Κυπριακό ως μοχλό πίεσης και εκβιασμού. Το τι εννοεί με τη λέξη «επίλυση» το αντιλαμβάνεται και ο πλέον αφελής, αφού η ΝΔ δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα. Αφού ψήφισε με χέρια και με πόδια (όπως έκαναν και οι δήθεν σκληροί πατριώτες «αντάρτες») το νόμο για την ισλαμοποίηση της χώρας, τώρα ανησυχεί για το μέλλον της Τουρκίας και τη θέση της εντός της Ευρώπης. Εν ολίγοις, η Ντόρα ανοίγει για τον Κυριάκο το δρόμο για το μεγάλο ξεπούλημα, στο όνομα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της εξόντωσης της Ελλάδος.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/den-kratoun-oute-ta-proschhmata-giousoufakia-twn-tourkwn-h-nd-pou-anhsuchei#ixzz4HEDKq9v7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου