Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 - 13:26
Σε επικίνδυνες ακροβασίες με το εθνικό θέμα των Σκοπίων επιδίδεται η κυβέρνηση των δοσιλόγων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με επαίσχυντο συμβιβασμό όχι μόνο στο θέμα του ονόματος, αλλά και στην αναγνώριση «σλαβομακεδονικής» μειονότητας στην χώρα μας, «στο πλαίσιο της άρσης των ιστορικών αδικιών του παρελθόντος».
Με πρόσχημα τις πιέσεις που δέχεται από διεθνείς οργανισμούς και ξένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δρομολογήσει την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που περιλαμβάνουν και ένα όνομα αποδεκτό και από τα δύο μέρη.
Η επίσκεψη στις ΗΠΑ
Δυστυχώς για την Ελληνική πλευρά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας, Ζόραν Γιόλεφσκι, εξασφάλισε την πλήρη υποστήριξη των Αμερικανών σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις διαφορές με την χώρα μας.
Προκειμένου δε να επιτύχει αυτό, επικαλέστηκε την δεινή οικονομική κατάσταση του κρατικού μορφώματος, τις καθημερινές σχεδόν προκλήσεις των αλβανόφωνων που διαθέτουν βαρύ οπλισμό και βέβαια τις αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία από το λαθρομεταναστευτικό.
Ο εν λόγω αξιωματούχος κατόρθωσε να προκαλέσει την συμπάθεια των στελεχών του Πενταγώνου, αλλά και των γερουσιαστών και βουλευτών με τους οποίους συναντήθηκε, προβάλλοντας τα Σκόπια ως μια «όαση ειρήνης» στην ταραγμένη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο Γιόλεφσκι ζήτησε από τους παραπάνω να προωθήσουν μέσω των διαύλων που διαθέτουν στην αμερικανική κυβέρνηση, την επίλυση το συντομότερο δυνατόν, του ζητήματος της ονομασίας αλλά και την άμεση ένταξη του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, διαδικασία που επαναλαμβάνεται διαρκώς λόγω της ύπαρξης του Ελληνικού βέτο.
Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, θα αποσταθεροποιηθούν, με απρόβλεπτες συνέπειες, τα Δυτικά Βαλκάνια και θα βρουν χώρο δράσης και προσηλυτισμού νέων μαχητών για το Ισλαμικό Χαλιφάτο οι τζιχαντιστές.
Την επομένη σχεδόν της επιστροφής του συγκεκριμένου προσώπου στα Σκόπια, επικοινώνησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά η αμερικανίδα βοηθός ΥΠ.ΕΞ., Βικτόρια Νούλαντ, λέγοντάς του ορθά – κοφτά ότι ο χρόνος για να πάρει θέση η Ελλάδα τελειώνει και μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, τον επόμενο Ιούλιο στην Βαρσοβία, θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση σε όλα τα διμερή θέματα.
Μεταξύ αυτών και η απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας σε Σκοπιανούς που ισχυρίζονται ότι κατάγονται από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα στο τέλος του συμμοριτοπολέμου, έχοντας στρέψει τα όπλα κατά της ίδιας της πατρίδας τους.
Ήδη για τους συγκεκριμένους έχει ενεργοποιηθεί και η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην οποία έχει προσφύγει η αποκαλούμενη Ένωση Μακεδόνων του Αιγαίου», απαιτώντας να επανακτήσουν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, να τους δοθεί το δικαίωμα να εγκατασταθούν στην Βόρεια Ελλάδα και φυσικά να τους επιστραφούν οι δήθεν περιουσίες τους. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ξεπερνούν τα 70.000 άτομα και μαζί με τις οικογένειές τους, που στο μεταξύ έχουν δημιουργήσει, φτάνουν τις 200.000.
Εδώ, πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των λε-γόμενων «Αιγαιατών» στους τόπους καταγωγής τους, προσπαθώντας να προσηλυτίσουν γηγενείς για την δημιουργία της «Μεγάλης Μακεδονίας».
Πάντως, ήδη έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με πολλούς συγγενείς τους, οι οποίοι πήραν ταακίνητα (σπίτια, χωράφια) που αυτοί άφησαν πίσω, πολεμώντας στις τάξεις του ΣΝΟΦ και του ΔΣΕ κατά του Εθνικού Στρατού.
Το κακό είναι ότι έχουν «συμμάχους» μέσα στην σημερινή κυβέρνηση, μέλος της οποίας τους διαβεβαίωσε ότι «οι αρχές έχουν έτοιμο σχέδιο για την επαναχο-ρήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας σε όσους την έχασαν και σύντομα θα αρχίσει η εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους».
Συγκεκριμένα, υπουργός που παλαιότερα έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ, έχει υποσχεθεί στην «Ένωση» ότι «θα επιστρέψουν όσοι το επιθυμούν και θα εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά για την απόδοση της υπηκοότητας που έχασαν από τους δήμους από τους οποίους κατάγονται ή έλκουν την καταγωγή τους».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα αναγνωρισθούν ως «Έλληνες πολίτες» και τα μέλη των οικογενειών τους, δρομολογώντας αποσχιστικές τάσεις λόγω της εισαγωγής πολυάριθμου σλαβικού στοιχείου στην ευαίσθητη εθνικά Δυτική Μακεδονία, που ήδη πάσχει από υπογεννητικότητα.
Η συγκεκριμένη υπουργός, η οποία διακρίνεται για το πολύ ακριβό ντύσιμό της, έχει στο πλευρό της και ελάχιστους, ευτυχώς, τοπικούς άρχοντες, που διοργανώνουν κάθε τόσο φιέστες, προσκαλώντας πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους από τα Σκόπια και προβάλλοντας ιδιαίτερα την ανάγκη απόκτησης «μακεδονικής συνείδησης».
Αξίζει να επισημανθεί ότι όσοι έχασαν την υπηκοότητά τους, υπήρξαν δεδηλωμένοι ανθέλληνες και αποτελούν, δεκαετίες τώρα, όπως οι οικείοι τους, την αιχμή της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ουσιαστικά έχει καταργηθεί το άρθρο του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που προέβλεπε ότι «κηρύσσεται έκπτωτος της Ελληνικής Ιθαγένειας όποιος στο παρελθόν με δήλωσή του απέβαλε την Ελληνική και απέκτησε αλλοδαπή ιθαγένεια στην αλλοδαπή και ενήργησε προς όφελος της συγκεκριμένης χώρας με πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας».
Εμφύλιος πόλεμος με εμπλοκή της Βουλγαρίας
Διπλωματικοί κύκλοι, με αφορμή την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια, με τον Νίκολα Γκρούεφσκι να μην μπορεί να ελέγξει τον αλβανικό παράγοντα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρής διάρκειας εμφύλιος πόλεμος στο γειτονικό κρατίδιο.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι πολύ χειρότερη από ό,τι το 1992, όταν η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ουσιαστικά προσέφερε «γη και ύδωρ» στους σκοπιανούς.
Πρόσθεταν δε με έμφαση ότι οι εξελίξεις, ειδικά στα σύνορα της χώρας αυτής με το Κόσοβο, θα μπορούσαν να ήταν η αρχή ενός εφιαλτικού σεναρίου.
Αυτού, που προβλέπει στρατιωτική σύρραξη ανάμεσα στα Σκόπια και δυνάμεων Αλβανών και Κοσοβάρων πολιτοφυλάκων (του γνωστού UCK).
Προβλέπει, μάλιστα, μια παραλλαγή του, όπου επεμβαίνουν οι ένοπλες δυνάμεις της Βουλγαρίας για την προστασία των ζωών και των περιουσιών χιλιάδων πολιτών της, οι οποίοι διαβιούν στο συγκεκριμένο μόρφωμα.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Σόφια θεωρεί τους Σλάβους των Σκοπιών ομοεθνείς της και θέλει να διαφυλάξει τα συμφέροντά της, ενόψει των δραματικών εξελίξεων που έρχονται στην χερσόνησο του Αίμου.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να αποκλειστεί να έχουμε ανάδειξη, στα επόμενα χρόνια, του Βουλγαρικού στοιχείου στην περιοχή με αναφορές στην εποχή της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου (1878).
Σύμφωνα μ’ αυτήν, ιδρυόταν μεγάλη αυτόνομη ηγεμονία της Βουλγαρίας, που θα εκτεινόταν από το Δούναβη και τον Εύξεινο Πόντο ως το Αιγαίο. Η ηγεμονία αυτή θα περιλάμβανε όλη την περιοχή μεταξύ Δούναβη και της οροσειράς της Ροδόπης, την Ανατολική Ρωμυλία και ολόκληρη σχεδόν την Μακεδονία, με την ευρύτερη γεωγραφική έννοια του όρου, εκτός από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική.
Σχέδιο, που τελικά δεν υλοποιήθηκε, λόγω των αντιδράσεων από τις τότε μεγάλες δυνάμεις.
Σύμφωνα μ’ αυτήν, ιδρυόταν μεγάλη αυτόνομη ηγεμονία της Βουλγαρίας, που θα εκτεινόταν από το Δούναβη και τον Εύξεινο Πόντο ως το Αιγαίο. Η ηγεμονία αυτή θα περιλάμβανε όλη την περιοχή μεταξύ Δούναβη και της οροσειράς της Ροδόπης, την Ανατολική Ρωμυλία και ολόκληρη σχεδόν την Μακεδονία, με την ευρύτερη γεωγραφική έννοια του όρου, εκτός από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική.
Σχέδιο, που τελικά δεν υλοποιήθηκε, λόγω των αντιδράσεων από τις τότε μεγάλες δυνάμεις.
Τι λέει το ΝΑΤΟ
Παράλληλα, σε έκθεση του ΝΑΤΟ, η οποία διέρρευ-σε σε σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται ότι «δυο με τρεις χιλιάδες Σκοπιανοί αλβανικής καταγωγής είναι οπλισμένοι και έτοιμοι για την πρόκληση έντασης».
Η εκτίμηση που υπάρχει στα συγκεκριμένα κλιμάκια της συμμαχίας είναι ότι θα υπάρξει ανάφλεξη
στην περιοχή, με πιθανή εμπλοκή, χωρίς να το θέλει και της Ελλάδας, σύμφωνα με τις νατοϊκές της υποχρεώσεις.
στην περιοχή, με πιθανή εμπλοκή, χωρίς να το θέλει και της Ελλάδας, σύμφωνα με τις νατοϊκές της υποχρεώσεις.
Το Βέβαιο είναι ότι στην συνοικία Μπιτ Παζάρ των Σκοπίων, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει στην αναγνωρισμένη αλβανική μειονότητα, τα όπλα βρίσκονται πλέον σε κοινή θέα, με τις τοπικές αστυνομικές και παραστρατιωτικές αρχές να μην τολμούν να επέμΒουν.
Αλλά και στο ΤέτοΒο όπου ζει η πλειοψηφία των Αλβανών του κρατιδίου, το τοπικό πανεπιστήμιο αποτελεί «φυτώριο» σχεδίων για την κήρυξη, είτε ανεξάρτητου αλβανόφωνου κράτους είτε για ομο-σπονδοποίηση της χώρας του Βαρδάρη.
Όλα αυτά εξυπηρετούν και τον αλαζόνα Έντι Ράμα, που με τις πλάτες της Άγκυρας, η οποία έχει δημιουργήσει ναυτική βάση και οσονούπω και στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Δυρράχιο, ορέγεται ελληνικά εδάφη, αρχής γενομένης από την οριοθέτηση με τρόπο που θα συμφέρει την αλβανική πλευρά, της συ-νοριογραμμής με την Ελλάδα και της θαλάσσιας περιοχής της Ερείκουσας.
Ο κίνδυνος είναι να ωθηθεί η Ελλάδα σε ένα πολεμικό παιχνίδι στα Δυτικά Βαλκάνια, από το οποίο δεν θα έχει κανένα πολιτικό ή εδαφικό όφελος.
Δεν πρέπει να αγνοηθεί, στο πλαίσιο αυτό, το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα αμφισβητούνται από τρεις γειτονικές χώρες (Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία), που δεν ανήκουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Σε γενικές γραμμές, η Ελλάδα εμφανίζεται ως μια χώρα υπό διαρκή αμφισβήτηση, με συνεχή υποχώρηση σε όλα τα μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.
Προφανώς, πάσχουμε από το σύνδρομο του Φανα-ριώτη, δηλαδή του δουλικού υποτακτικού στα κελεύ-σματα των ξένων πατρόνων, είτε λέγονται σουλτάνοι είτε ξένα κέντρα αποφάσεων.
Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-efhmeridas-empros-ellhnika-edafh-periousia-kai-ithageneia-thelou#ixzz3t4k1mICB
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου