OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Συνένοχος η Γαλλία στην σαουδαραβική τρομοκρατία στην Υεμένη | Χρυσή Αυγή

Συνένοχος η Γαλλία στην σαουδαραβική τρομοκρατία στην Υεμένη | Χρυσή Αυγή

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 - 11:15

Συνένοχος η Γαλλία στην σαουδαραβική τρομοκρατία στην Υεμένη
Η λεγόμενη Δύση μαζί με την Γαλλία υποστηρίζει στην Υεμένη τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της πλειοψηφίας του λαού της χώρας αυτής, ένας πόλεμος που έχει τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικού χτυπήματος διαρκείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παραθέσουμε ακολούθως. Ένας πόλεμος όπου η Δύση για ακόμη μια φορά έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάϊντα.
Πριν όμως ασχοληθούμε με την Υεμένη προκύπτει ένα ερώτημα για την Γαλλία του Ολάντ μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Γαλλία θα θελήσει να καταχραστεί και σε ποιο βαθμό αυτή την ενέργεια των τζιχαντιστών και να εμπλακεί γεωπολιτικά, με την συνέργεια άμεσης στρατιωτικής επέμβασης, στην Συρία. Μια επέμβαση που δεν θα στοχεύει βέβαια τους ισλαμοσυμμορίτες ή μόνο αυτούς, αλλά κυρίως τον Άσαντ τον οποίο η Γαλλία μαζί με τους άλλους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ θέλει να ανατρέψει. Πιθανόν κάποιοι να πιστεύουν ότι τέτοια ερωτήματα μετά την σφαγή των Παρισίων είναι ανάρμοστα. Όμως η διεθνής πολιτική και οι παρεμβάσεις αυτής ενίοτε στηρίζονται στο αίμα, συνήθως στο αίμα αθώων. Εξ άλλου η Γαλλία, όπως και οι ΗΠΑ, έχει από το παρελθόν αποδείξει ότι τα γεωπολιτικά της συμφέροντα έχουν περισσότερη αξία απ’ ότι ο συνεπής αγώνας εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας.


Απόδειξη περί αυτού είναι ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη, όπου η Σαουδική Αραβία με την βοήθεια της Αλ Κάϊντα της Αραβικής Χερσονήσου (Al Qaida of Arabic Peninsula, AQAP) προσπαθεί εδώ και οκτώ μήνες να εξοντώσει τους πολιτοφύλακες-μαχητές Χούτι, οι οποίοι τυγχάνουν της υποστήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας λαού και στρατού της Υεμένης, και να επαναφέρουν στην εξουσία την μαριονέτα της Ουάσιγκτον και του Ριάντ πρώην πρόεδρο Χάντι. Στην προσπάθεια της αυτή η Σαουδική Αραβία έχει ως συμμάχους, πλην της AQAP, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη στρέφονται κυρίως κατά των αμάχων με σκοπό να κάμψουν το ηθικό αυτών που υποστηρίζουν τους σιίτες-ζαϊντί Χούτι και να υπονομεύσουν την επιρροή του Ιράν στον πληθυσμό της χώρας. Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται κατά νοσοκομείων, σχολείων, στρατοπέδων προσφύγων και κατοικημένων περιοχών, ενώ χρησιμοποιούνται βόμβες διασποράς και ναπάλμ. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι εδώ και οκτώ μήνες η Σαουδική Αραβία έχει ισοπεδώσει περίπου 100 νοσοκομεία και σχολεία, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις σε διαβήματα τους προς τον ΟΗΕ έχουν παρουσιάσει στοιχεία για σκόπιμους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών.
Τι ρόλο παίζει όμως η Γαλλία, πλην των ΗΠΑ και της Γερμανίας, σε αυτό τον τρομοκρατικό πόλεμο διαρκείας;Από τότε που ξεκίνησε η επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στον εμφύλιο της Υεμένης η Γαλλία προμηθεύει με τεράστιους όγκους πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βέβαια την Σαουδική Αραβία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τον Απρίλιο 2015 η Γαλλία παρέδωσε στο Κατάρ μαχητικά αεροσκάφη αξίας 6 δις ευρώ , ενώ τον Ιούνιο υπέγραψε συμφωνία με την Σαουδική Αραβία για προμήθειες οπλικών συστημάτων αξίας 11 διs. ευρώ. Αυταπόδεικτο είναι ότι μεγάλο μέρος αυτών των όπλων και πυρομαχικών που προμηθεύει η Γαλλία προς την συμμαχία που έχει επέμβει κατά των Χούτι, καταλήγει στα χέρια της Αλ Κάϊντα της Αραβικής Χερσονήσου. Δηλαδή πολύ απλά και ξάστερα στην Υεμένη το Ριάντ πολεμά χέρι-χέρι με την Αλ Κάϊντα έχοντας ως συνένοχο-σύμμαχο την Γαλλία.
Η Γαλλία ήταν και στο παρελθόν σύμμαχος της Αλ Κάϊντα. Υπενθυμίζουμε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εισβολή του ΝΑΤΟ στην Λιβύη και στην εξόντωση του Καντάφι. Ένας ρόλος που οδήγησε στην διάλυση του Λιβυκού κοσμικού κράτους και στην ανάληψη της εξουσίας από την Αλ Κάϊντα σε πολλές περιοχές αυτής της βορειοαφρικανικής χώρας, με συνέπεια συν τοις άλλοις την εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Νότια Ευρώπη από τα παράλια της Λιβύης. Το ίδιο συνέβη και με την Συρία. Η Γαλλία μαζί με τις ΗΠΑ συνεργάστηκαν με τους ισλαμοσυμμορίτες της Αλ Κάϊντα για να συντρίψουν το κοσμικό κράτος του Άσαντ. Το Παρίσι πρωτοστάτησε σφοδρά ως ευρωπαϊκή δύναμη στην μη ενσωμάτωση του Άσαντ σε οποιαδήποτε ειρηνική λύση της κρίσης στην Συρία, κάτι που πράττει και σήμερα μετά την επέμβαση της Ρωσίας.
Ο Ολάντ εξακολουθεί να υποστηρίζει ως λύση στην κρίση μια ομοσπονδοποίηση της Συρίας, μια ομοσπονδοποίηση που θα έφερνε στην εξουσία τους τζιχαντιστές στις περιοχές της συριακής επικράτειας που ελέγχουν. Δηλαδή η Γαλλία επιδιώκει την απομάκρυνση του Άσαντ για να δημιουργήσει ένα χάος στην Συρία από το οποίο θα επωφεληθούν οι ισλαμοσυμμορίτες που σφάζουν αθώους Γάλλους πολίτες στο Παρίσι.
Οι «δυτικές αξίες», τις οποίες επικαλέστηκε ο αριστερός Ολάντ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι για να ζητήσει την συμπαράσταση των χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, προφανώς δεν άξιζαν και δεν αξίζουν δεκάρα τσακιστή στην περίπτωση της Λιβύης, της Συρίας και της Υεμένης. Προδήλως αυτές οι αξίες ανταλλάσσονται με επικερδείς συμφωνίες για πωλήσεις όπλων που δολοφονούν και σφάζουν αμάχους, ανταλλάσσονται με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Δύσης που κόπτεται για ψευδεπίγραφες αξίες όπως «ελευθερία» και «δημοκρατία».
Αυτή είναι η αλήθεια για την πολιτική της Γαλλίας σε σχέση με τους τζιχαντιστές. Η Γαλλία όπως και η Δύση των «αξιών» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εμπρηστές δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο του πυροσβέστη και να προσπαθούν δήθεν να σβήσουν την φωτιά της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Γ. Λιναρδής



Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-gallia-sunenochos-ths-saoudarabikhs-tromokratias-sthn-uemenh#ixzz3s7KENVm5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου