OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Βρήκε τους ενδοτικούς και ξεσάλωσε! Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν έχουμε ξεχάσει τη Θεσσαλονίκη και τα 1000 χρόνια Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Βρήκε τους ενδοτικούς και ξεσάλωσε! Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν έχουμε ξεχάσει τη Θεσσαλονίκη και τα 1000 χρόνια Οθωμανικής ΑυτοκρατορίαςΠαρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 - 13:48


Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο τις επεκτατικές δηλώσεις του ο Ερντογάν, ανεβάζοντας παράλληλα την ένταση των προκλήσεων, η οποία συνδυάζεται και με έμπρακτες προκλήσεις, όπως συνεχείς υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από Ελληνικά Νησιά και βεβαίως τα τουρκικά υποβρύχια να αρμενίζουν σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Βρήκε τους ενδοτικούς και ξεσάλωσε! Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν έχουμε ξεχάσει τη Θεσσαλονίκη και τα 1000 χρόνια Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
Για άλλη μία φορά μίλησε με κομπασμό για την πρόσφατη δήλωσή του να ανοίξει και πάλι θέμα συνθήκης Λωζάννης και "Εθνικού Συμβολαίου" και πρόσθεσε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχασε εδάφη: «Από το 1914, που φτάσαμε από τα 2.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε εννέα χρόνια στη Λωζάννη, μαζί και με το Χατάι, πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς, και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορά μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας» είπε μιλώντας σε κοινοτάρχες στην Αγκυρα.
Έως εδώ βλέπουμε έναν Ερντογάν που "κλαίει" για τις απώλειες των τούρκων κατά την μεγάλη επέλαση του Ελληνισμού προς ανατολάς. Όμως ο Ερντογάν δεν έμεινε στην έκφραση της λύπης, αλλά σάλπισε την αντεπίθεση, λέγοντας: 
«Δεν μπορούμε το 2016 να κινούμαστε με τη λογική του 1923. Αυτό είναι άδικο, δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε» και διευκρίνισε:


«Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της, που είναι 1.000 ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους».
Και έκλεισε λέγοντας πως «φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάννη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος» και πρόσθεσε: «Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάννη και ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε».
Είναι φανερό πως εισερχόμαστε σε μία περίοδο εντάσεως με την Τουρκία. Την ώρα που κρίνεται η τύχη της Μοσούλης και ανοίγονται τα ενδεχόμενα για την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους, ο Ερντογάν είναι έτοιμος να ζητήσει ανταλλάγματα στο Αιγαίο, που δεν συναντά άλλωστε αντιδράσεις ή αντιστάσεις
Έχει ήδη μεταφέρει στρατιές ισλαμιστών έτοιμες να προκαλέσουν έκτροπα και να αποσταθεροποιήσουν τα νησιά, ενώ παράλληλα έχει έτοιμο και τον εκβιασμό προς τους Ευρωπαίους με την διοχέτευση τζιχαντιστών μεταμφιεσμένων ως προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος. 
Έχει βρει την κυβέρνηση των Αθηνών έτοιμη να αποδεχτεί τα πάντα και ανεβάζει την ένταση. Βεβαίως, για να μην είμαστε άδικοι με τον Τσίπρα και τον Κοτζιά, η κατάσταση αυτή με ενδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις ισχύει εδώ και 42 χρόνια. Απλώς τώρα που όλοι οι "αναλυτές" λέγανε ότι μετά το πραξικόπημα η Τουρκία θα κάνει καιρό να συνέλθει, ο Ερντογάν εξέρχεται ενδυναμωμένος και έτοιμος να πραγματοποιήσει τα νεοοθωμανικά του οράματα.
Θυμίζουμε ότι μόνο η Χρυσή Αυγή είχε κάνει λόγο για ένα πραξικόπημα "σικέ" που δυναμώνει τον Ερντογάν προβλέποντας ουσιαστικά τα σημερινά τεκταινόμενα. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/brhke-tous-endotikous-kai-jesalwse-nees-apeiles-erntogan-den-echoume-jechas#ixzz4NitqQImX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου